Virka

Snart ska ni få se mitt nya projekt. Jag har börjat på en filt av mormorsrutor som jag håller på att virka. Det är väldigt kul. Jag gillar det där med att virka. Min mamma och pappa va här i lördags och köpte garn och nål till mig. Hjälpte mig igång, har kunnat virka hela livet nästna, men hade glömt lite så hon piggade upp minnet.

Jonas har räknat ut hur mycket mormorsrutor jag  behöver för att göra en filt. Lite över 1100. Ja har gjort 33. Ni förstår ju.

Ni ska få se någondag!


Trodde det va slutet, det va början

Jag va på ett läkarbesök igår på vårdcentralen. Det var en trevlig läkare som gjorde det jag va där för. Han jag träffade förra gången. Jonas va med mig. Han behövdes, höll i och om honom heeela tiden.  Jag va rädd. Jag tyckte det va bra att dagen igår kom, för jag trodde att det skulle innebära att dom visste felet på mig och jag skulle bli lagad.

Så va inte fallet. Jag ska till sjukhuset och göra fler prover och tester. Jag grät när jag kom hem. Jag vill inte göra det som dom vill att jag ska göra. Jag fick lite av en chock. Jonas med.

Kanske har jag en sjukdom som jag kommer behöva bli medicinerad för resten av mitt liv. Ni förstår den chocken, sånt händer bara andra, inte en själv. Jag hoppas inte det är den sjukdomen som doktorn trodde... Nu väntar jag på remissen till sjukhuset, tillsdess ska jag inte låssas om alla framtida jobbiga saker.

Hej.

Som ledde till en sjukskrivning

Finns det någon med mera otur än jag? Tror inte det. Försök toppa mig om du kan! Du har inte en chans.

Ja, nu är jag sjukskriven i 2 veckor. Kul. NOT! Jag vet inte vad jag ska göra, plugga ska jag väl ägna lite tid åt. Men kan ju inte göra det hela dagarna..

Jag träffade iaf en himla bra doktor idag, han tog mig verkligen på allvar. Han frågade bra saker, enligt mig iaf. Han bokade in mig för ännu ett besök. Synd bara att dom ska göra äckliga saker med mig då, men bättre det än att vara som jag är nu. Jag fick tips på medicin. Fick lämna 3rör med blod. Fick med mig två prover hem som jag ska lämna in denna eller nästa vecka. Kommer bli så fort jag gör dom, för det är inte sånt man vill ha hemma...

Jag har fått feber idag igen. Ont i huvudet med. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är som det är. Jag borde försöka äta mera, men det går verkligen inte. Mår illa av bara tanken. Igår åt jag en liiiiiten bit pizza med tomat, ost och skinka på. Jag har nog aldrig ätit så lite på en pizza. Jag mådde dåligt efter. Såklart.

Kom med tips på vad tusan jag ska ta mig för nu i två veckor....


En bättring

Idag kan jag glatt meddela att jag mår bättre. Jag har ingen feber och har mera energi. Jag ska inte göra något idag. Ska ta igen mig och vila så att jag inte får något hemskt återfall igen! Magen mår med bättre, kanske vågar mig ut på en liten promenad runt kvarteret! Det är ju så himla längesen jag va ute bara för att. Så det får jag se om det kanske blir senare! Det vore toppen.

Ett bortsovet födelsedagskalas

Min älskade fästman fyllde 26 igår. I lördags va det som sagt va gäster här. Ida, Patrik, Freja, Paulina, Lennart och Joel. Dom hade det trevligt. Åkte och kollade in på cloettecenter. Åt smörgåstårta, kladdkaka, kakor. Va och bowlade. Satt och pratade och umgicks.

Jag sov. Är inte livet bra orättvist?

När gästerna åkte hem kollade jag och Jonas på film, jag halvsov.

Söndagen kom, Jonas vaknade samtidigt som jag. Jag tog fram presenten och sjöng för honom. Vi mös hela dagen. Kollade på film. Gjorde ingenting, vilken underbar dag.


Fånga på foto

Det tycker inte jag är så lätt. Ni kanske inte heller vet hur jag ser ut innan, men jag gör. Så detta är för mig för att se hur jag inte vill ha det. Vad en sjukdom kan göra med kroppen på väldigt några dagar.

Visst jag har sett nyckelbenen innan, men inte såhär och inte det sträcket neråt utan bara lite antydan av nyckelben.


Mitt höftben har heller inte varit såhär synligt. Usch! Kan verkligen hålla i det. Hoppas snart att jag är återställd!


Jag vet att jag tjatar om att jag är sjuk, men det är ju det jag är- jag gör ju inget annat för tillfället.

Viktnedgång

Jag har sett på vågen att jag gått ner i vikt nu när jag har varit sjuk. Kanske inte så kontigt då jag inte får behålla mat eller vätska någon lång stund. (tack för att jag iaf slipper kräkas!!)

Idag är första dagen jag har sett hur utmärglad jag ser ut. Jonas med. Han påpekade mina ben. Jag känner att trosor inte längre sitter som dom brukar, mycket mindre rumpa. Nyckelbenen sticker fram mycket mera. Höftbenen kan jag se väldigt tydligt. Ryggraden känns som aldrig förr. Låren går knappt inte ihop längre. Nu menar jag inte att jag ser ut som ett skelett. Men det är märkbart. Konstigt att jag inte märkt det innan. Idag kom det som en chock.

39,5 som mest igår. 38.5 idag, så visst är det en förbättring. Febern är tagen efter att Ipren har kommit i kroppen..

En viss vårdcentral ska återigen få sig ett samtal imorgon. Jag MÅSTE bli lagad.

Det där med att vara frisk

Jag har nästan glömt hur det känns.

Jag svettas och fryser. Ont i halen och hes. Snorig och nässpray. Toabesök och viktnedgång. Halstablett och Ipren.


39 graders feber, morgon, med ipren i kroppen. Jag känner mig helt slut.

Vi har besök. Ida, Patrik, Paulina och Freja. Kom igår. Fästmannens pappa, bror och lillasyster kommer med sen. Jag får inte äta tårta eller smörgåstårta. Det får dom andra. Fusk. Bara för att min mage är sönder...

Nehe

Aldrig ska jag ha turen med att vara frisk.  Jag ska till jobbet. Vägrar att vara hemma. Besök i princip hela  helgen.  Hur ska jag orka? Bara att hålla i. Jag längtar till jag är helt friskförklarad. Vara i det tillståndet som jag brukar vara...

En utelängtan

Jag har en saknad efter att vara ute när jag är inne. Jag älskar att vara ute. Jag är dålig på att vara ute. Jag vill bli bättre på det. Jag ska bli bättre på det. Njuta av det jag tycker om.



För hur underbart är det inte?

Jag ska bli bättre på att njuta av vardagen. Vad är charmen med att sitta/ligga inne? Jadu, jag vet inte. Jag gillar dock charmen med att pyssla inne, men det är jag inte heller bra på längre.

Jag vill vara bra på att vara frisk med. Känns som jag kan det här med att må dåligt.

MEN jag mår bättre nu. Imorgon ska jag jobba, vara ute, städa och träna hoppas jag. Underbart

Typiskt

Jag måste vara hemma från jobbet idag igen, det vill inte jag. Jag hatar att vara hemma och vara sjuk!

Idag ska både vårdcentral och sjukvårdsupplysningen få samtal från mig. Någon måste laga mig. Jag vill inte vara sönder mera.

Pussel

Förra veckan köpte jag ett pussel. Himla skoj. Himla vackert. På min gata så gillar vi vackra saker. Det är fint.

Jag har itne så mycket annat för mig nu än att jobba och pussla. Kan inte göra något annat. Min mage är dum, IGEN! Inte på samma sätt, men ändå.  Vågar inte träna iaf, då skulle det hända grejer. Som igår gick jag ner 2 kilo från morgonen till kvällen, så ska det ju inte vara. Ska ju väga mera på kvällen. Men inte jag. Ska kolla ikväll med. Hoppas att det är uppåt då. Även att det vore fint att gå ner i vikt, men inte på detta sättet.  



Vackert.

Finbesök

Vi har haft lite besök idag. Jonas gamla vän Ted med famlij har varit här. Mycket trevligt. Melissa, Denise och Cecilia. Vi va och åt på vår favoritrestaurang Ming Palace. Mums! Sen har vi mest busat och pratat.

Nu har dom åkt hem igen, men ses nog snart igen skulle jag tro.

Får se vad resten av kvällen bjuder på!

Konsten att välja rätt

Jag gick och tränade. Kändes ganska självklart när jag funderade på det. Provade Medel/70. Himla jobbigt, men vad roligt! Vilken bra ledare! Vilka bra motionärer! Underbart. Jag är nöjd med min motion idag.


Att välja

Vara lat eller röra på mig. Spinning eller gympa? Medley eller Friskis?

Oh jobbigt. Får se vad det blir! Om det blir något alls...

Spik

Ja det finns många sätt att vakna på. Jag vaknade av ett mms.



Hjärtats bror hade visst fått en spik genom fingret igen. Det har hänt förr. Jag blir ändå lika förvånad. Det ser så äckligt ut. Vi gillar inte skador på min gata somm ni vet.

Förövrigt är morgonen toppen. Solen skiner och jag har tid att lata mig i sängen innan jobbet. Toppen.

Igång?

Senst jag tränade på riktigt var den 14jan. Det är ett bra tag sen. Efter den 14e har jag varit sjuk mer eller mindre. Inte vågat mig på att träna iaf. Nu när jag tagit alla mina piller mot infektioner hit och dit är det dags att ta tag i det igen. Kan inte skjut upp det hur länge som helst.

Jag har, som så många gånger förr, bestämt mig för att ta tag i min hälsa och mitt välmående.

Så nu på min gata ska jag må bra. Därför fick min gata se mig springa nyss. 30minuter. Jag trodde inte jag skulle orka det, tappar allt så fort när jag vilar. Förvånd över att jag orkade känner jag mig väldigt stolt.

Fick veta idag att det finns en poängjakt på jobbet, träningspoäng. Lätt att jag ska utmana! 15 poäng måste man ha för att vara med i en dragning om något.. Idag har jag fått 4. Roligt att ha något mer handgripligt att träna för.

Så nu på min gata är det tipptopp. Ska ha lite styrka med i 30 min tänkte jag. Så bäst jag sätter igång!

En saknad

Efter en fästman. Han är inte hemma, har inte varit hemma på hela natten. Började jobba igår på morgonen vid 7. Nu ett dygn efter är han fortfarande inte hemma. Pratade med honom nyss. Jag saknar. Han saknar. Han är supertrött. Älskling.

Hoppas vi hinner ses innan jag ska till jobbet.

<3 hjärtat.

Snö och viktiga samtal

Idag är det mera snö. Så mycket så att jag inte kom in med bilen på min parkering när jag kom hem från jobbet. Jag ringde till Parkerings Dukaten och sa att jag inte kom in och stod på en betal-besöksparkering. Men dom kunde inte ge tillstånd till det så fick ringa Stångåstaden. Jag va väldigt trevlig när jag ringde båda ställerna. Jag klagade inte något. Stångåstaden tog regnummret och skrev till dukaten att det var okej att jag stod där.

Tyckte jag va tipptopp.

Jag klagar inte på snöröjningen. Det är mycket snö. Kan ju inte vara överallt på en gång. Såklart.

Glad att alla va så trevliga! (Det kanske hade att göra med att jag va trevlig tillbaka!)

Lycka sprider lycka, glöm inte det.

RSS 2.0