2123

Jag har börjat prata med en gammal vän på Facebook. En vän som jag gick i samma klass med till 6an. Vi har varit kompisar sedan vi va små, bodde bara några hus ifrån varandra.

Nu kanske vi ska ses på söndag. Hur kul vore inte det? Hon verkar ha gjort så himla mycket sedan vi slutade gymnasiet, saker som jag inte alls trodde om henne och saker som jag kunde tänka mig.

Jag ser verkligen fram emot det!


Tre i vår lägenhet?

Ja så kommer det att bli. Jonas lillebror ska flytta in hos oss i 4 månader ungefär. Han kommer nu på onsdag. Det ska faktiskt bli himla trevligt.

Bara det att ni får jag en till att laga mat till, tvätta efter, packa matlåda till och göra frukost till! Det blir väl inte så himla mycket mera, men lite omställning blir det nog allt! Ser fram emot det iaf, Joel är snäll och han tycker om Kaninen. Så Kaninen kanske får leka lite med Joel om han har tid över någongång. Han ska jobba på samma jobb som min karl så det blir kanske inte så mycket man ser honom iaf. Brukar vara att Jonas åker kl 6 eller 7 på morgonen, sen ser jag inte honom förrens vid 22 eller 23. På sommaren är det ännu senare. Så kan det vara!

Har iaf städat litegranna idag, får väl göra lite mera imorgon. Slutar tidigt imorgon. Då har jag massa tid på mig!

Nu är snart tacopajen färdig, gott!

En barfotarunda

Jag kom ut och sprang ändå. Det duggade lite, men vad gör väl det? Cyklade ut till Tinnerö och sprang där. 33min. 5,35km. Ganska hyfsat, har inte sprungit så långt på väldigt länge. Inte sen innan jag blev sjuk. Så jag är galet nöjd. Har jag kanske hittat den träningsformen som jag vill syssla med? Vem vet.

På vägen ut till Tinnerö såg jag iaf alla fina stutar. Underbart. Det är en av dom sakerna som är bra med Tinnerö. Det är naturnära och känns som att det är på landet. Precis där jag vill vara.



När jag hadae sprungit ungefär halva vägen så såg jag fler djur, kossor. Dom gick i en hage precis vid vägen jag va på. När jag va jämnsides med dom så började dom med springa med mig! Hoppade sådär lyckligt som kossor gör när dom kommer ut på våren. Det va fantastiskt. Jag fick massa ny energi. Kossorna sprang med och hoppade med mig. Underbart.

Väl tillbaka vid cykeln så hade stutarna kommit dit! Som för att hälsa mig välkommen in i mål.

Kan ni tänka er en bättre runda? Nej, inte jag heller...

Ingen såg och haglet

Jaha, ingen påpekade min kjol idag. Jag gillar min kjol. (En god vän sa att jag va snygg idag, men han såg inte kjolen...Blev så glad av hans kommentar att jag knappt fick fram något att säga, vilken fåntratt jag är!)



Som ni ser så sydde jag dit en grön volang igårkväll. Jag älskarn!



Jag tänkte springa nu när jag kom hem från jobbet, men just nu blir det inget med det.... För såhär ser det ut utanför vår lägenhet:

Skoj.... Välkommen försommaren!

0659

Jag känner mig så himla fin i min kjol! Det är lite kvar att ordna på den har jag märkt, men det tror jag inte ens syns vad det är, så jag ska ha den på mig idag. Jag sydde dit en grön volang igårkväll med. Ni ska få se den senare idag tror jag. Känner mig som en sommarbakelse. För att inte vara för ljus så har jag bara svart till (förutom mina gröna strumpor)

Urtjusigt.

Så nu ska jag ha en urtjusig dag på jobbet, kvalitetsdag idag. Trevligt.

Burda

Jag har just köpt min första, men inte sista, burdatidning. Massa mönster fanns i den. Jag längtar till jag kan börja sy lite! Hade glömt hur roligt det är. Ska verkligen bli himla skoj. Hoppas bara att jag klarar av det. Jag har inte sytt efter mänster sen jag gick på högstadiet, har bara gjort efter huvudet eller kollat på kläder jag redan har och gjort som jag tror det är gjort. Så, spännande.

Ni får väl se hur det går med detta...

Bild- kjolen jag just gjort

Nya kjolen, men jag ser att en till knapp måste dit... där man ser mina strumpbyxor (under det gröna) Kanske ska lägga till en liten grön volang längst ner.

Men ja, det funkar iaf. Jag är nöjd.


Barbiecitat och mina dockor

Pojke 4år om en barbie: Jag tycker att hon är tjock.  (idag på dagis..)

Ja vart är världen påväg? Tjock är inte ett ord jag skulle använda om barbie. Jag skulle nog säga väldigt smal, men väldigt vacker. Jag har fått upp mina gamla barbiedockor till mig. Mor och far hade med sig dom förra gången dom va här. Jag ska ta er tillbaka till min barndom och visa några av dom och skriva minnen.


Min BaywatchBarbie (Stavning?)
Inte hon som ska ha dom kläderna, men dockan som hade kläderna hon fick badda mycket kan ni tro! Jag tyckte det va väldigt kul att ha en barbie som kom från ett program som jag hade sett. Hon hjälpte alltid mina småbarbies när dom va ute och simmade...


Ojojoj vilket hår. Blond, gul, orange och rosa. Jag älskade håret. Jag avgudade håret. Hon hade inte dom kläderna på sig heller... Hon va en Hulahula barbie. Hon va magisk. Klänningen hon har på sig nu är en av min mors gamla klänningar. En finklänning tyckte jag, för det hade ju varit min mors som jag fick ha!


Jag tror att detta var en av dom sista jag köpte. Jag lekte med Barbie länge. Jag smög med det. Jag har alltid tyckt att dom är underbart vackra. Sista året jag lekte med dom så hade jag dom bara till att klä på och göra fina. Min sjöjungfru har det längste hår jag har sett på en barbie. Jag hade det alltid i en fläta, ville inte att håret skulle bli fult. Hon va den mystiska när jag lekte, det var ingen som riktigt kom henne in på livet.


Denna Kendockan har jag inte så mycket minne av. Jag vet att jag hade honom, men inte vad han tillförde eller vad jag tänkte om honom... Bara att det va kul att han hade riktigt hår och inte plasthår som min andra Ken.


Min första Ken- fast han hette Paul. Han har nog legat med alla mina barbie. Vilket snusk. Han va väldigt snäll och rar. Ja det va väl det jag hade honom till. Han va pojkvän till alla...


Vackrare klänning får man leta efter! Det blåa på höger sida finns på vänster med. Den gick att stänga så man inte såg det färgglada. Drog man i ett snöre bak på klänningen så öppnade den sig. Jag va väldigt rädd om denna. Knappt aldrig använd. Dockan tillhör inte klänningen. Det var en annan blond tjej som hade den. Dockan på bilden vet jag inte vem hon va. Bara att det va roligt att hon hade glitterhår.


Dockan har jag inget minne av. Klänningen är inte min, den har jag tagit från en vän. Som hon aldrig fick tillbaka. Jag tyckte den va så glansig och fin så jag behöll den... Fy på mig.


Dockan hade långt vackert hår... Till henne va det en sprayflaska med rosa färg. Va till för att göra stjärnor i hennes hår.. Så roligt. Hon hade två uppsättningar kläder, ett i guld/vitt och ett i rosa/guld. Fin. En av dom första tror jag. Klänningen har varit min mors. Väldigt fin tycker jag.


Ja ni ser väl själva vem det är. Hon va med en av dom som jag fick sent. Va hon i solsken så kom det fram en tatuering på hennes arm och mönster på klänningen. Något helt nytt för mig. Hon har även en lila slinga i håret. Hon va den äventyrliga. Pocca.


Piprenshår ungefär. Väldigt skoj. Gick att våffla och börja och det stannade kvar så. Pärlor kan man trä på hennes hår. Oj vad jag har gjort mycket med hennes hår. Hon hade rosa platåskor med remmar runt benen. Hon va hipp och ball. Hon va väldigt snygg.


SingbirdBarbie, Hon hade en fågel som hon kunde hålla i. En kvittrade. En blå. Hon va alltid mamma till alla. Hon va min favorit. Alltid va hon snäll mot alla barnen. Den omtänksamma. Underbar. Klänningen va något utöver det vanliga.


Skidtjejen. Hon har fräknar och är rödhårig. Det är bara hon av mina dockor som har fräknar. Hon hade skidor och stavar. Häftiga pjäxor. Hon gillade att vara ute och röra på sig. Jag tror att hon aldrig har haft en pojkvän... Hon häöö sig ifrån det.


En mjuk docka. Kroppen iaf, huvudet och armarna är hårda. Man skulle sova med henne. Hon hade ett rosa nattlinne som va lite ludet. Nu har hon ett nattlinne som jag med hade fast ett stort. Det va skoj att ha likadant som sin docka. Morgonrocken hade mor när hon va liten och lekte.
Hade man kallt vatten på hennes ögon  och mun så stängdes dom, varmt vatten öppnade upp dom igen. Festligt.


Kläderna har min mor gjort. Jag gillade dom. Dockan kommer jag knappt ihåg. Men kläderna gillade jag just för att mor hade gjort dom.


Ja det va endel av mina Barbies. Jag älskade dom. Kan än idag gå i leksaksaffärer och bli sugen på att köpa en. Tycker dom är himla vackra. Väldigt vackra kläder och vackert hår. Ja nu vet ni det. Skoj va?

Bilder- Bättre sent än aldrig

Ja ni som känner mig vet att jag inte är så snabb. Men här kommer det lite bilder.

Sitter i soffan med underbara Kaninen (Ja, han heter Kaninen, det är ett namn som vilket namn som helst)


Såhär ser Kaninens rum ut. Han har lite lådor han har ätit sönder, hans bur står alltid öppen och är oftas full med mat, gardinerna är instoppade så han inte kan äta på dom,  han har en träbro i soffan och filtar som han gillar att ligga/bita på.


Sen för att kaninsäkra våra saker ligger det en röd låda och en filt ovanför filmerna så han inte kan äta sönder böckerna som är på andra sidan. Här ser ni honom ligga i sitt paradis <3


Underbara Kaninen <3 Han är fantastisk. Jag trodde aldrig jag skulle kunna ha kvar honom, är pälsdjursallergiker, man han funkar ändå! Vilken lycka.


Han är en riktig mys. Tycker om att pussas och kramas. Precis som jag! Vilker par vi är.

0633

Det tog nog lite mer än någon timma att få upp dom dära bilderna. Dom kommer idag tror jag. Jag och bilder är inte så himla bra ihop. Eller jag är bra på att ta bilder, men dom ligger kvar i kameran länge. Det får bli en bunt med bilder sen. Najs.

Idag ska jag på utegympa med Lisette hoppas jag! Vore så trevligt.

Kaninen

Han äter då på allt! Han har ätit på en växt. Ganska mycket. Hoppas inte den är farlig för honom. Eller hade den varit det hade han nog redan varit död nu. Jag har städat i Kaninens rum, det vill säga, vardagsrummet. Här härjar han fritt. Detta är hans hem. Det största rummet vi har, det har Kaninen. Det är nog skönt för honom.

Han är inte som andra kaniner. Han är en frigående kanin. Jag stänger inte in honom. Han är i sin bur när han vill, inte när jag vill. Jag skulle inte ha hjärta att ha honom i en liten bur. Han har det bättre lös. Jag har helt enkelt kaninanpassat rummet efter honom. Det finns inga sladdar som han kan bita på. Gardinerna har jag vikt upp så han inte ska kunna bita på dom och hyllan har jag satt för så han inte kan äta på mina böcker. Ni ska få se sen när jag har städat klart. Då ska ni få se hur ett kaninrum ser ut. Inte bara en kaninbur. Ni ska få se min söta kanin med. Men håll ut några minuter så kommer det sen! (läs minuter som nån timma kanske....)


grill dansband och dans

Det är vad jag hoppas på ikväll. Det är dags för min grillpremiär ikväll. Sen ska vi till Cupolen. Dansa hoppas jag, inte Jonas, men jag! Ska åka och köpa alla nödvändigheter nu, sen göra mig söt.

Jag ska vara sötast och dansa mest!

2006

Ännu en bra dag på jobbet. Studiedag. Lön, matematik i vardagen och BRUK. Skratt, fika, vänner och underbart väder!

Väl hemkommen, handlat, sprungit, tvättat, diskat och nu väntar det taccopaj.

Tänk vad dagar kan skilja, endel är det tråkigaste som finns, medans andra är helt toppenbra! Jag gillar dom toppenbra dagarna bäst! (såklart?) 

Tänkte bjuda på en ganska skoj sak som jag och Hjärtat såg när vi va på stan för ett tag sen. Visst, jag stavar inte heller alltid rätt, men såhär fel tror jag inte det brukar vara...


Konstig morgon

Det har varit en lite skum morgon. Vi hittade en hundralapp innanför dörren. Varför är den där? Vem har lagt den där? Konstigt.

Det står GP på den. Varför gör det de? Ja vem vet... Vad tusan ska jag göra med den. Den skulle inte komma till oss..

Den bra dagen

Idag har varit en bra dag. Jag började sent, hade en fin dag på jobbet fylld med skratt, vernisage, prat, grillad korv, en blomma och kramar. Kan det bli bättre?

Nu ska jag försöka fortsätta med det bra stuket. Jag ska ut och springa, sen laga mat till Jonas som han ska ha imorgon. Pannkakor. Det är livet de!

Hejdå.

0706

Jag sover dåligt på natten. Det är dumt. Jag vaknar tidigt och är inte utvilad. Måste bli ändring på detta.

Ikväll är det utegympa tydligen. Jag ska våga mig dit. Företaget vi hyr lägenheten av är det väl som fixar det tror jag. Gäller att passa på. Kommer nog bli skoj. Vid 18 smäller det, hoppas jag går dit.

Kosläpp

I fredags så åkte vi ner till Torpa. Kossorna skulle få komma ut. Kom ner sent på fredagen så då blev det bara att prata lite sen lägga sig.

Gick upp tidigt på lördagen för vi skulle kolla alla stängsel, men det va så himla dåligt väder! Vi sköt upp det lite... Började med att mata kossorna. Våra nya kor hade kommit, dom kom i tisdags förra veckan, vet inte om jag sa det då. Himla fina va dom iaf! Mindre än vad jag kom ihåg dom, men det gör ju inget.

Myste lite med min lilla kalv. Underbart. Efter ladugården så gjorde vi inte så himla mycket. Väntade på att regnet skulle avta och det gjorde det framåt lunchtid. Gick över stängslet, det va ganska mycket att ordna... Taggtråd. Det va inte det lättaste, va första gången för mig, men jag klarade det bra! Blev bara några sår på händerna, inte så mycket, kunde varit värre. Tog en himla tid att fixa till allt!

Söndagen. Nu va dagen här när vi skulle släppa ut alla sötingar. Först tog vi de tre nya som kom i veckan. Jag va så himla nervös och förväntansfull! Har varit med på kosläpp förr, men inte på det här sättet. Nu hade jag ju egna kor att släppa ut! Men allt flöt på. Dom blev lyckliga när dom kom ut i hagen. Hoppade och skuttade.

Sen va det dags för kalvarna och deras mammor. Kalvarna skulle man tydligen hålla i snören när dom sprang ut för annars springer dom ofta genom stängslet och kan skada sig.. Jag höll snöret på min kalv. Den va stark, men inte starkare än mig. Den hoppade och sparkade. Underbart! Jag blir lycklig i hjärtat av att se kossorna komma ut.


De sista kossorna släppte vi på ett annat ställe. Det gick med bra som tur är. Jag ska bjuda på lite bilder:


Jag håller min lilla kalv Signe. Har just nosat lite på taggtråden...


Lite rolig bild... Den hoppar precis när Jonas tar bilden.

(klicka)
Dom bruna till vänster är nya kossorna.
från vänster: Min kviga- Jonas kviga- Joels kviga- Joels ko- Joels kalv- Min kalv- Min ko


0856


Såhär såg det ut när jag, Jonas, mor och far va i Söderköping i lördags. Smultronstället. Mysigt. Det var en trevlig dag.


På Kolmården i söndags fanns det massa tokiga djur, kolla hornen på den här sötingen! Vi hade så himla underbart där! Fantastiskt.


Lejonen låg utmed gatan som vi körde på. Vi såg nästan alla djur i safariparken bra, förutom björnarna. Dom hängde i skogen, men kunde se dom iaf.


Jag och Jonas hade fina tröjor på oss. Min mamma har stickat dom åt oss. Sött va?

Ja vi gillar det iaf. Som ett gammalt par.

Nu ska jag snart iväg och jobba en stund, sen sk jag verkligen hämta mina glasögon!

1109

Det är ledigt idag och vi har ingenting att göra. Vad tusan ska vi göra?


En barfotarunda

Som ni kanske vet så springer jag i barfotaskor när jag är ute och tränar. I vintras kunde jag ju såklart inte ha dom, men nu har jag dammat av dom igen. Jag kan bara säga att jag vill aldrig ha något annat att springa i  igen (förutom på vintern, för ha domma ute när det är minus är nog ingen hit)

Jag älskar dom. Sån galen träning. Något helt annat än gympaskor eller liknande.

Bara ett tips.



Såhär blir fotspåren efter mina skor, sött.

Aningens upprörd!

"Hej, Dina glasögon är nu klara att hämtas. Välkommen in!"

Som jag har längtat efter det meddelandet! MEN fick det tio minuter innan dom stängde, så klart jag inte hinner dit. Fy tusan va synd. Ringde ner dit och frågade om dom hade öppet imorgon, men inte. Önskar att dom inte hade skickat det dära meddelande idag... Meningslöst att dom skickade så sent.

Jaha.... ja. Kul för mig. Hejdå

2035

Jag somnade. Inte meningen alls. Dumt. Jag skulle ju ut och springa idag igen, det får bli imorgon innan jobbet.

Maten är klar, nu är det bara Jonas som fattas.



Jag vill ha mina nya glasögon nu!


Mina barfotaskor

Mina skor har gjort årspremiär idag. Jag kommer ha så himla ont i fötterna imorgon. Dom tränar muskler som inte används i vanliga fall på samma sätt. Galet är jag rädd för. Jag sprang ganska fort i 20 min. Jag trodde inte jag skulle orka det! Jag slutade springa för att jag inte ska ha ont imorgon, jag skulle orkat mera, känns så himla najs!

Har inte sprungit på hur länge som helst känns det som... All sjukdom har gjort att jag inte har vågat, men nu hoppas jag att jag kan hålla uppe detta!


Kolmården var underbart som vanligt

Vi hade en så himla bra dag igår! Underbart skoj. Fina djur att titta på och härligt att umgås med min fästman. Att vi fick vara med varandra va det bästa med hela dagen.

Vi gick runt och tittade, åt och mös. Härligt.


Bilder kommer. Vi såg nog ut som ett gammalt par som varit tillsammans på tok för länge. Vi hade likadana tröjor fast i ombytta färger. Festligt.

Löprunda nu kanske?

Ett infall

Nu gör vi oss iordning och sen åker vi till Kolmården. Vilken bra idé!


Välja mellan olika glasögon.

Det är alltid det som är jobbigast. Idag va det iofs ganska spännande hos optikern.

Det va en till Linda som va bokad samma tid. Men det skilde en bokstav i efternamnet, så dom trodde att jag va en annan.

Började ana något när hon sa: Jaha, så du vill prova ut linser idag? Varpå jag svarade: Neheedu det vill jag verkligen inte!!

Men det kan ju vara felbokat så jag tänkte inte mera på det. Undersökningen började och allt gick fint, tills det knackade på dörren och en kvinna kom in och sa att det va fel Linda inne hos henne... Blev liote tokigt, men jag fick sitta kvar och hade samma optiker fortfarande.. Hon bytte bara journal till min, då föll alla bitar på plats tyckte hon. Då kunde hon se saker vi hade pratat om i början (Som att jag va på en undersökning för två år sen). Sen kom jag till det svåra,  välja glasögon. Det är svårt. Innan har jag inte haft några bågar, men det ska jag slå till med denna gången.

Ni ska få se lite bilder, jag vill bara förvarna känsliga läsare, jag är inte någon skönhet idag.

Håll i hatten





Ja ni ser ju lite iaf! :)

Slutat Snusa!

Jag och Jonas har gjort ett försök att sluta snusa. Slutade i lördags och det har gått bra änsålänge.

Hoppas att det går bra hela livet ut nu. Najs.

Bild på nya djuren

Jag tog tag i att lägga in bilderna redan nu, för Jonas kommer inte hem från jobbet än på ett tag. Lika bra att passa på då.


Här klappar vi Signe. Ska göra henne till en riktig kelko. Det vinner vi mycket på när hon blir äldre. Så himla mysig är hon. Skitig blir man iofs när man klappas med henne, men det är det värt. Helt svart va jag om händerna. Va ute i ladugården i säkert två timmar. Underbart.


Signes mamma. Hon har koll på oss, är rädd om sin lilla kalv. Det kan man ju förstå! Så söt som den är. Kelade med henne med ett bra tag, men tjuren står precis brevid och den litar jag inte på. Tjuren har ont i sina bakfötter så den står och trampar hela tiden, vill gärna inte ha den på tårna.


Här är en av våra nya kvigor. Det är en annan ras, Hereford, en mycket trevlig ras verkar det som. Jag gillar iofs Charolais (dom vita) bättre. Men vem vet, jag kanske ändrar mig!

Nu har ni fått se lite bilder på dom iaf. Mina "små" ögonstenar.

När 2 blir 4

Ja, jag har ju en ko och en kalv. I söndags så köpte vi två kvigor med. Det går undan med våra djurköp. Jag längtar tills vi har en hel gård <3

Lägga in lite bilder snart kanske. Har nya på kalven och sådär. Kanske inte intresserar er, men det intresserar mig väldigt mycket. Min jobbarkompis Jenny har bestämt att min kalv ska heta Signe. Så nu gör den det.



Jag hade feber i fredags, nu är jag bara snorig och lite hostig. Jag ska inte vara något sjuk imon, för imorgon ska jag vara frisk.  

RSS 2.0