Brännässlor och pyssel

Det dumma med landet är att det finns så himla mycket brännässlor. Jag har gått emot sånna flera dagar i rad nu. Det gör ju lite ont. Som tur är går det över ganska fort.

Dagen har jag fyllt med en tur till stan för att handla, väl hemma så gav jag hästarna vatten, har tagit hand om disk, tvätt och lite städning. Har hunnit lata mig lite med. Gött. Livet är härligt!

Lever livet på landet

Jag har det underbart! <3

Igår va en fullproppad dag. Vi åkte lite ärenden på morgonen, köpte saltstenar till kossorna, kycklingfoder start, stålhättaskor till mig och lie knivar till rotorslåttern.

Började att slå gräset. Städade i ladugården lite till. Åt gott. Ja en toppendag helt enkelt.

Idag ska vi åka och handla sen ska Jonas slå gräs och jag får fixa bäst jag vill. Jag ska nog städa lite idag med. Det blir najs. Känns skönt att göra något vettigt på sin lediga tid!


På landet

Jag är nere hos svärfar igen. Jonas, Joel och jag åkte hit igår. Vi va ute hos kossorna två gånger bara igår. Åt midsommarmat och drack några öl. Trevligt.

Vi klappade kossor. Idag har jag klappat min kalv. Underbart. Vi ska stanna här i två veckor, lite mera, så det kommer bli mycket klappande. Det är bra för då blir dom så himla mycket tamare. Det har man mycket igen för sen när vi ska ta in dom i ladugården igen. Ska fortsätta städa därinne. Har inte hunnit än. Men snart måste jag börja med det igen.

Snart ska vi till Jonas andra bror Erik och äta lite.

Kommer nog inte bli överdrivet mycket bilder på ett tag nu, jag glömde nämligen sladden hemma. Har bara med mig kamerasladden, inte mobilsladden, och kameraladdaren glömde jag ju hemma såklart... Inte lätt att komma ihåg allt.

Kaninen är med oss härnere. Han tyckte visst inte om att åka bilen igår, men nu är han glad igen. Springer lös uppe i vårt rum. Fick sig en låda att äta på igår, det va lycka det.

Imorgon ska vi åka och kolla på djur, Heereford, pappa Lennart ska nog köpa. Om dom är fina.

Nehe nu ska jag göra mig klar. Hejhej

0837

Jag gick upp vid 6. Det är en lång morgon när man inte har något speciellt att göra. Jag väntar på att klockan ska bli tio så jag kan åka ner på stan. Ska se om HM har kvar träningstopparna på rea. För isåfall ska jag ha iaf två stycken till. Jättesköna! Efter det ska jag till systemet och inhandla lite för midsommar. Blir nog inte att vi drar iväg på något, men man vet ju aldrig. Ska nog vara nere hos Jonas pappa så då har vi säkert fullt upp. Det är vad jag hoppas iaf. Men en öl kan ju vara gott efter en dag med arbete.

Nu har Joel kommit hem. Han började jobba igår vid 7 på morgonen. Så över ett dygn har han varit iväg på jobb. Galet att han orkar.

Två år sedan

Torsdag 19 Juni 2008.
Jag, Cicci, Emelie, Andres och Amandus packade in all vår packning i Ciccis bil. Vi skulle åka iväg till hennes stuga. Vi hade mycket packning så bestämde oss för att ta båten över till hennes stuga. Det finns en väg att gå, men den är ganska lång och jobbig med för mycket packning.


(Såhär såg jag ut denna dagen)

Vi tog oss fram till båten, vi visste att motorn troligen inte skulle funka. Vi hade haft problem med den innan i veckan. Åror fanns det och det är inte så långt att ro. Vi kom några hundra meter ut, då gick ena åran av! Det är ju sånt som bara inte händer! Men där satt vi. Vad tusan skulle vi göra nu? Som tur va hade Cicci numret till en av grannarna vid stugan så dom kom och bärgade över oss till hennes stuga.


(Höjden av otur!)

Väl på plats så packade vi upp lite och satt och pratade. Jag smsade med Jonas, vi hade inte träffats på länge nu. Tror att det faktiskt va några månader sedan. Jag frågade om han inte skulle komma upp till oss och fira midsommar. Tänk att det ville han! Han va trött så jag trodde han skulle komma imorgon, men icke. Han åkte upp direkt. Det blev sent, jag gick och mötte honom och sen sov vi.

Fredag 20 juni 2008
Jag och Jonas började dagen först av alla som va med oss. Vi gick ut på promenad med hundarna. Dom andra sov. Vi satte oss på klipporna och pratade. Det va strålande sol. Hundarna lekte.
Det blev dags runt midsommarstången och hopp på studsmatta med dom som bodde  i stugorna. Det va trevligt. Bara jag och Cicci dansade. Resten av gänget kollade på.


(Min fina midsommarklänning.)

Efter dansen så åt vi midsommarmat. Oj vad gott det va! Satt länge och pratade på kvällen. Jag och Jonas gick  och la oss tidigare än alla andra. Vi hadae ju varit uppe tidigast.

Lördag 21 Juni 2008
Vi gick upp tidigt även idag, men vi bestämde oss för att åka ifrån sommarstugan och åka till hans kompisar på High Chaparall (stavning?). Sagt och gjort. Vi åkte hem till mig och bytte kläder sen åkte vi iväg!
Där mötte vi upp Henke, Daniel och Tony. Vi satt i någon bar och drack öl. Väldigt trevligt. Tony blev fullast som alltid. Vi andra va ganska städade (betoning på ganska). Alla vi hade ett och samma rum på hotellet. Jonas och jag gick och la oss först, som vanligt.

(Jonas hadae långt hår och va underbart söt, jag va galet kär, precis som idag)


Söndag 22 Juni 2008
Vi åkte tillbaka till Linköping. Jonas körde mig. Vi stannade på några ställen på vägen upp. Allt va perfekt. Helgen hade varit perfekt, vädret hade varit perfekt, vännerna är perfekta, vi va perfekta. Vi är från denna dagen ett.

 
Ni har nu fått läsa hur det gick när jag och min fästman blev tillsammans. Idag är det två år sedan. Två år av lycka.


Klappade kor med ju!

Klart att vi va och klappade våra kossor. Va där tre gånger om dagen.


Här har vi hela flocken. En kviga och tjuren är nya.



Jonas kom till och fick klappa. Då är det trygga djur.



Jag fick med klia och klappa. Så mysigt så!



Underbara Asta <3



Lilla Signe äter lite hos mamma Majken.

Jag längtar tills jag bor närmare mina kossor.

Klappade kor med ju!

Klart att vi va och klappade våra kossor. Va där tre gånger om dagen.


Här har vi hela flocken. En kviga och tjuren är nya.



Jonas kom till och fick klappa. Då är det trygga djur.



Jag fick med klia och klappa. Så mysigt så!



Underbara Asta <3



Lilla Signe äter lite hos mamma Majken.

Jag längtar tills jag bor närmare mina kossor.

Projekt- Ladugårdsrenovering förebilder

Jag ska ju som sagt va fixa lite i ladugården. Tänkte visa er hur det ser ut i dagsläget.

Välkomna in!


Här är ingången till ladugården och dörren in till gamla mjölkrummet som numera är förvaringsutrymme.


Det är mörkt därinne. Smutsigt och stökigt.Men det ska bli ljusare och finare.


Andra sidan där kossorna ska stå sen!


Gången ut till logen där balupprullaren står.Mycket saker som ska bort, bytas, göras rent.


Taket ska rengöras och fixas fint! Lamporna ska städas- ojoj, mycket har jag att göra.

Vad jag har tänkt att göra mera exakt kommer jag inte att avslöja, men det ska bli en mycket ljusare och roligare ladugård. Troligen ganska flickig, jag har ju fria händer!

Men bara att städa och tvätta allt kommer ju ta sin lilla tid. Har börjat fixa foderborden redan, men det tar längre tid än man kan tro. Kul!

Kycklingar

Det är något speciellt med att se kycklingar kläckas. Jag såg många klycklingar kläckas i helgen. Endel klarade jobbet själva, andra fick vi hjälpa ut. Tänk att på 21 dagar kan det utvecklas en liiiiten lite kyckling.

Efter att lilla kycklingen har pickat en litet hål så börjar den "såga" runt hela skalet. Sen är det dags att börja trycka ut sig själv.


Sen kommer den lilla ut om allt går som det ska. Helt magiskt.


Sen är det bara att plocka upp den och se så allt är bra med den. Passa på att mysa lite med, även att lilleplutt är väldigt kladdig och kletig.


Efter det går man ut i pannrummet och lägger den lillaplutten i lådan med sina kompisar. Väntar på att värmelampan ska torka det lilla livet och sen är den ursöt!

Klart!

Projekt! Ladugårdsrenovering

Jag ska påbörja ett stort projekt. Jag ska själv fixa till min svärfars ladugård.

Det ska bli så himla spännande! Ska tvätta, måla, fixa och göra iordning allt i ladugården.

Först ska jag köpa massa färg, penslar, rollrar, verktygsupphängare och sånt där som man behöver. Har börjat att räkna lite på hur mycket färg som behövs och vilka färger jag ska ha. Imorgon ska jag iväg och kolla in butiker för att se vart jag ska köpa allt.

Kommer att börja ta lite förebilder på ladugården idag sen ska jag börja plocka undan. Detta kommer bli lite av en renoveringsblogg.

Jag har haft en så himla bra helg! Ni ska få se bilder på allt. Kor, kalvar och kycklingar. Det har kläckts 26 st kycklingar nu. Jag har hållt i hälften minst. Har sett två stycken komma ut ur sitt skal och hjälpt en ut. Det är underbart.

Mera saker kommer senare, har inte med mig min kabel till telefonen. Nästa gång jag åker ner ska jag ta med mig min kamera så det blir lite mera och bättre bilder. Det blir grejer det. Så håll utkik. Det kommer många saker om lantliv inom kort.

Håll till godo! Önska mig lycka till.


Funkade bra

Mina nya tajts, topp och linne funkade väldigt bra att träna i. Åkte iväg och det blev spinning activio distans 75min. Det va najs. En ny ledare från Danmark, han verkade superbra.

Handlade lite på vägen hem och nu ligger jag och latar mig som vanligt.

Hörs imon

Mer än tajts!

Jag skulle ju som sagt va köpa träningstajts idag. Det gjorde jag. 3/4 långa är dom. Fina.
Blev lite annat med:
Träningstopp
Träningslinne
Strumpor
Trosor
Mjukisträningsbyxor


Så jag är nöjd med dagens inköp- får se om det blir nån bild.

Ska iaf inviga lite av det idag, har inte bestämt mig om jag ska på poweryoga eller om jag ska springa lite...

Träningstajts

Idag ska jag ner på stan och leta efter träningstajts. Jag har två par hemma, men ett par är lite sönder. Har haft dom mycket. Jag vet inte vad jag ska ha för sort eller typ. Innan har jag köpt på HM men dom har ju som sagt va gått sönder.. Kanske borde lägga ut lite mera pengar på dom så dom håller. Det vore ju ingen skandal för jag använder ju dom mycket. Några gånger i veckan.

Annars så ska jag nog inte köpa något vad jag vet. Får se när jag kommer hem vad det blev!

Bortkastad dag

Usch känns inte som att jag har gjort något vettigt  idag. Så jag har heller inget vettigt att skriva.

Så jag struntar i det.

0900

Jag va med Jonas en liten stund igår. Han plockade upp mig vid vägen- det är något visst med att sitta vid vägkanten och vänta på sin kärlek. Det är mysigt. Det är något som jag gillar iaf. Solen började sakta att gå ner och himlen va rosa.


Ny kanin?

Jag är sååå himla sugen på att köpa en till kanin. Jag såg en toppensöt kaninn idag när jag va i djuraffären och köpte saker till Kaninen.

En miniminiytteputteliten kanin. Hårig och tussig. Söt. Jag vill ha honom! Fast en likadan flickkanin med. Vill ha den med! Två kaninpojkar trivs inte bra ihop. Såå det blir ju inget med det. En tjejkanin kan Kaninen trivas med, men då kommer jag ju få ungar... Det verkar jobbigt, vill inte ha mängder! (Eller det skulle ju vara hur sött som helst.. ) Så jag får nog helt enkelt klara mig med en... Tur att jag redan har den finaste och bästa kaninen i mitt vardagsrum!

2033

Jag åkte till gymmet. Gymmade. Jag hade ju planer på att gå på spinning idag, men avbokade det innan idag. När jag väl hade gymmat i en timma så kom jag på att spinningen snartr börjar, så jag gick och anmälde mig igen.

Jag dog lite tror jag. Galet va jobbigt det va! Direkt efter en timmar gym så ger jag mig på 75min spinn- galet. MEN jag klarade det. Jag gjorde det. Känner mig galet stolt, men kommer väl inte kunna röra på mig imorgon är jag rädd för.

Ananas och grapefrukt har jag intagit nu. Galet gott. Ananas är ju toppen.

Ja, det va väl allt.

Eller nej, Jag har gröna naglar idag.

Inte den bästa bilden kanske, min mobil gillar inte när jag tar närbilder, den kan inte det så bra.

Kaninen

Han är så stor nu. Jag kollade på kaniner idag i djuraffären. Jag vill ha en till kanin. Men det dumma är att det går inte att ha en till pojkkanin, för då slåss dom tydligen. Köper jag en tjejkanin så kommer det komma massa ungar. Jag kan ju inte ha hur många som helst! (Även att jag skulle vilja.)

Jag vill så gärna ha en till! En till liten kanin. Mysigt.

Kaninen är ju underbar så han räcker ju iofs, men drömma går ju.

Kaninen ligger i soffan med mig nu. Det står på kaninsidor att kaniner inte får vara i soffan. Det får min kanin. Han kan ju hoppa. Det är ju det kaniner gör! Tokigt.

Dag 1

Idag är min första semesterdag. Jag har inte kunnat njuta av dagen. Det har varit som att jag skolkar från jobbet idag- inte en bra känsla. Hoppas att jag kan njuta fullt ut imorgon. Min tanke är att jag ska ta tillvara på varenda dag denna semester, det är min första semester från ett jobb någonsin. Känns ganska märkligt. Är det såhär det ska vara resten av livet? Ja,  kanske. Hoppas inte.

Jag har pusslat färdigt mitt pussel nu, eller jag gjorde det igår, tog 3 dagar. Jag gillar att pussla.
Har redan rullat ihop mattan, med pusslet i,  har inte bestämt om jag ska limma ihop det eller inte. Fick med lim, men jag vet inte riktigt.


Kaninmys hade jag tänkt att det ska bli gott om nu på semestern! Han har blivit så himla kelig. Fantastiskt.

Även träning hade jag tänkt att det ska bli! Har börjat idag med 25min styrka och 20 min löpning. Imorgon har jag cykel activio distans bokat. Kan bli bra det här.

Ja hejpåer, nu ska jag lägga in tvätt, ställa in disk och byta sängkläder.

Kofestival i Gammalstorp

Igår va vi där. Himla trevlig förmiddag bjöds det på. Det va kossor överallt, gissa om jag trivdes?




Snälla kossor är det. Gick att klappa dom, supermys. Joel kliar på huvudet.

LiThe Blås uppträdde för oss undertiden kossorna sprang ut. Väldigt roligt att se. Väldigt underhållande.

Andreas, kille jag inte kommer ihåg namnet på, Flyding, Jonas, Joel  och jag kollade på när kossorna sprang.

Hoppa och studsa. Känns bra i hjärtat när kossorna kommer ut. Ser så glada ut. Vi stod lite för långt bak, men det va så mycket folk så det fick bli så. Har ju varit med om tre kosläpp (hos pappa Lennart) iår redan så vi behövde inte vara så långt fram.

Efter kosläppet kom Magnus Samuelsson och visade oss lite styrka. Joel, Jonas och jag gick tipspromenad, åt korv, drack kaffe och åt bulle. Minglade helt enkelt. Pratade och hadae trevligt. Vi skulle gå bort till kalvarna och kossorna igen då såg vi en lös ko som försöktes fångas in, så vi hjälpte till lite. Sen va det titta på kalvarna dags!

Himla vilka mysiga och snälla kalvar. Fantastiskt.

Jag såg den vackraste tjurkalven. Han va helt magisk. Varför vet jag inte, men det va något med hans huvudform och ögon som tilltalade mig.

Så tack Gammalstorp för en toppendag.

Studenten

Förra helgen va jag ju på studentfirande hos min kusin.



Jossan och Viktor. Ser ni likheten med bilden på henne och hur hon ser ut nu. Går ju inte ta miste på att det är hon!

Det va iaf en väldigt bra daagg. Träffade många jag inte träffat på länge- eller aldrig.

Kofestival!

Idag ska vi på kofestival i Gammalstorp. Ska bli kul! Börjar vid 11.

Himla kul! Jag tar med mig kameran.

0658

De halvt dolda. Vilken serie. Underbart. Vilken ärlig tolkning av verkligheten, grym, brutal och rakt på.

Igår låg jag i sängen mest hela tiden, när jag inte städade, för jag hade väldigt ont i min mage.. Nu känns det bättre. Jag äter ipren på rullande band känns det som. Lätt värt det.

Idag börjar jag jobba vid tio. Slutar vid halv fem. Jag börjar min semester nästa vecka. Då ska jag blogga snyggare, med bilder och fina saker. Nu orkar jag inte. Det är för mycket runt omkring mig. Jag ska börja plugga om en vecka, så jag blir klar med lite poäng till skolan. Behöver jag verkligen.

För hur det än blir i framtiden så är det bra om jag är färdig förskollärare i grunden.

Lathet

Jag har åkt bil till jobbet både idag och igår. Igår regnade det och idag va jag bara lat. Skönt att vara det med ibland. Behöver ju vädra bilen ibland med, går det ju åt!

Nu städar jag, det går med åt! Ännu mera nu när vi är tre. Bara disken tar ju längre tid. Sånt är livet- bara göra och vara glad. Ingen gör det ju åt mig så.

Jobbig dag på jobbet

Usch för att vara på jobbet nu. Bara en massa tjat om allt möjligt. På något vis känner jag att jag har hamnat mittimellan alltihopa.

Chefen pratade med oss allihopa idag om den senaste händelsen från förra veckan. Skönt att hon pratade ut, rätade ut några frågetecken.

Imorgon ska jag ha ett enskilt samtal med henne, vet inte riktigt vad jag ska säga, men kan vara bra att få prata av sig med någon. Jag har ingen plan, får se om det kommer ut något vettigt. Hoppas går ju alltid.

Annars är väl livet som det är mest hela tiden. Som vanligt.


0652

Tacopajen står i ugnen. Jag är vaken. Båda karlarna sover. Dåligt väder så dom får nog vara lediga, jag jobbar till 17.45. Ena karlen fyller år idag. Grattis.

Äta frukost, jobba, laga mat, tvätta, sova. Ja. Hej

1937

Student igår. Det va helt okej. Träffade många jag inte träffat på länge, eller inte alls. Josefina va glad och småberusad- precis som det ska vara på sin student!

Naturstig/Tipspromenad med en gammal vän som jag gick lång- och mellanstadiet ihop med. Anna. Vi har inte umgåtts på evigheter. Säkert tio år. Va ute och  gick i en och en halvtimma. Mycket trevligt. Jag kunde knappt inga frågor, men lika kul va det för det.

När jag kom hem igen fick jag massa pussar och mys av min kanin. Han är ju underbar! Tänk att han har säkert saknat mig. Mys.

Nu ska nog jag och Joel ut och cykla en runda. Kolla på stutarna i Tinnerö. Om vi ser dom vill säga. Vore en bra avslutning på en bra dag. Får se om jag orkar laga någon mat sen, annars så får jag gå upp tidigt imorgon och göra det.

Hej


Nässjö väntar

Jag ska till Nässjö nu snart. Ska göra mig redo bara sen åker jag. Får se när det blir, men satsar väl på runt 10.

Kul hoppas jag, har ångrat mig lite, men jag åker ändå!

Vad har jag gjort alla år?

Tänk att det är längesedan jag tog studenten. Den är 5 år sedan. Helt galet. Vart har åren tagit vägen? Vad har jag gjort sen dess?

Jag har:

Jobbat på hemtjänsten sommaren 05, 06, 07, 08, 09.
Flyttat till Linköping hösten -05.
Bott i 4 olika lägenheter.
Läst lärarprogrammet 3½år.
Hittat min framtida man.
Förlovat mig.
Köpt en kanin.
Köpt 2 kor.
Börjat jobba på en förskola.


Det är ju inte så himla mycket... Vad har jag gjort om 5år till?

Kanske:

Gift mig.
Fått barn.
Flyttat till en gård.
Blivit hemmafru/heltidsbonde.
Blivit färdig förskollärare.

Det är ju ännu mindre... Men större saker förvisso. Hoppas går ju alltid!

5år till då? Vart är jag då?


Klänningen färdig

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än... Den är lite gammelrosa halvglansigt tyg och ett rutigt tyg. Tror jag tycker den blev lite för prinsessig. Ganska fin, men ja,  jag vet inte. Får känna in den lite. Har på mig den nu.

Den kan ju kanske iaf passa till när jag ska på Josefinas student.

Syr en klänning

Jag håller på att sy en klänning av tyget jag köpte på myrorna innan. Hoppas bara den blir fin! Den som lever får se!

Myrorna

Där har jag fyndat (?) idag. Köpt två tyger, ett par skor och en klänning. Underbart. Klänningen ska jag ha på min kusins student på lördag tror jag, om jag inte hinner sy en klänning av tyger jag köpte. Får se.

Jag ska visa sen kanske.

Det va väl det för nu. Hej

Blä för bara överkroppar

Jobbat färdigt för idag, tills jag kom hem. Jobbet tar ju aldrig slut. Jag skulle ha saker att göra hela dagen om jag va hemmafru. Lätt.

Idag har det varit varmt, för varmt för min smak. Jag gillar inte det.

Bland det värsta är att alla äckliga bara överkroppar kommer fram! USCH! Det borde verkligen förbjudas på offentliga platser, så himla osmakligt att se nån svettig tonårsbringa (vuxna med). Dom tror att det är okej att vara utan tröja bara för att dom har tränade överkroppar, men det är det inte! Det är vidrigt!

Ja, jag tycker det.


Första morgonen

Nu är första morgonen med Joel avklarad. Det va ganska roligt att fixa allt till två.

Jag började min morgon med att laga mat, ugnspannkaka. (0530)
Fixade mackorna som dom skulla ha med sig.
Kaffe. Vatten. Risifrutti. Banan. Äpple.
Matlådorna- 3stycken. Jag ska med ha.

Ställa fram frukost, plocka bort frukost. Ställa ut väskorna.

Dom tog ut sopor. Snällt! Nu ska jag stoppa in tvätt och tvätta lite. Efter det ska jag göra mig färdig för dagen!



Hoppas det är lite lugnare på jobbet idag...

2024

Joel kommer snart. Han kommer idag istället, det hade kört ihop sig på jobbet så han va tvungen att börja redan imorgon. Nu har jag handlat så vi har lite mat. Även köpt en till kylväska, så jag kan fixa bådas imorgon. Vet inte om Joel har en... Så lika bra att fixa. Spännande kommer det här bli.

Hejdå

Dramatik på jobbet

Ojoj, nu händer det grejer.

En av personalen har snackat skit om sina jobbarkompisar (för att ta och göra en lång version kort) och hon har bland annat ljugit mig rakt upp i ansiktet. Fy fan.

Hennes jobbarkompisar (+jag och alla andra) har fått reda på allt.

Usch så gör man inte, hur ska jag kunna lita på henne igen?

(längre berättelse kanske kommer sen)

RSS 2.0